NEVŞEHİR / AVANOS - Çalış Ortaokulu

Nis

Çalış Ortaokulu olarak vermiş olduğumuz iftar yemeğine katılan herkesten ALLAH razı olsun. Bu yemeğin verilmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferimiz kutlu olsun.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın." Mehmet Akif ERSOY.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yapılan "Hikaye Anlatma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve yarışma düzenleme çalışmalarında emeği geçen başta Türkçe Öğretmenimiz Yasemin DOĞRUCAN olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

1. 5/A Fatma ATEŞ

2. 6/A Esma ARIKAN

3. 7/A Fatma TEKİN

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." sözü ile öğretmenlerin önemini vurgulamıştır. Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Kas

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

Okulumuzda "13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü" tatbikatı yapılmıştır.